Μπιφτέκια κοτόπουλο

20. 03. 31
Εμφανίσεις: 116
Μπιφτέκια κοτόπουλο
Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d
1 ώρα
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740
6-8
Μερίδα/ες
Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6
1
Βαθμός Δυσκολίας
 

Μπορούμε αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε κιμά γαλοπούλας αντί για κοτόπουλο και να φτιάξουμε μπιφτέκια γαλοπούλας!

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. 
  • Βάζουμε στο μούλτι το ψωμί με τη σκελίδα σκόρδο, μια κουταλιά θυμάρι, την πάπρικα, το πιπέρι και τα κάνουμε ψίχουλα. 
  • Το αρωματικό αυτό μείγμα το απλώνουμε πάνω σε ένα αντικολλητικό ταψί και βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει.
  • Βάζουμε στο μούλτι το κρεμμύδι, την πιπεριά, τις 3 σκελίδες σκόρδο και το καρότο. Τα φέρνουμε 2 "βόλτες" και τα ψιλοκόβουμε αλλά όχι τόσο ώστε να γίνουν πουρές. 
  • Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγανάκι βάζουμε λίγο λάδι (1 κ.σ.) και σοτάρουμε τα λαχανικά για λίγα λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν και να μείνει το 1/3 της αρχικής του ποσότητας. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  • Σε μια λεκανίτσα βάζουμε τον κιμά, τα ψίχουλα, το ελαιόλαδο και τα σοταρισμένα λαχανικά.
  • Προσθέτουμε το αλάτι και το επιπλέον θυμάρι. Ρίχνουμε και το ωμό αυγό.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μεταξύ τους.
  • Αφήνουμε να μαριναριστεί ο κιμάς από 2 ώρες μέχρι 1 ημέρα.
  • Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και πλάθουμε τον κιμά σε 8 μπιφτέκια. Ψήνουμε στη σχάρα ή αν δεν έχουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
SPECIAL MARKET ΓΕΩΡΓΑΝΤΟΠΟΥΛΟΙ