Παστίτσιο με γαλοπούλα

20. 03. 31
Εμφανίσεις: 110

Παστίτσιο με γαλοπούλα

 
Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d1 ώρα 30 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740
8-10
Μερίδα/ες
Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6
2
Βαθμός Δυσκολίας
 

Μια μικρή παραλλαγή του γνωστού πιάτου...

Για την μπεσαμέλ

  • 
Ζεσταίνουμε το βούτυρο με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να καβουρδιστεί λίγο το αλεύρι.

  • Προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα ώστε να μη σβολιάσει. Όταν αρχίσει να δένει προσέχουμε ακόμα περισσότερο μην αρπάξει από κάτω και μαυρίσει.

  • Εκτός φωτιάς προσθέτουμε τους 3 κρόκους και ανακατεύουμε.
  • Τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και την γραβιέρα (εκτός από 1 κ.σ. που το χρησιμοποιούμε στο τέλος της συνταγής) και αφήνουμε στην άκρη.

Για τα μακαρόνια

  • Βράζουμε τα μακαρόνια για 1-2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του κατασκευαστή. Μιας και θα ψηθεί το φαγητό στον φούρνο καλό θα είναι τα μακαρόνια να μη βράσουν πολύ και μαλακώσουν. 
  • Στραγγίζουμε και προσθέτουμε τα ασπράδια, τη φέτα σπασμένη σε κομμάτια στο χέρι μας και πιπέρι και αλάτι αν χρειάζεται.

Για τον κιμά

  • Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Μετά από 3-4 λεπτά προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά.

  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ και τον σοτάρουμε και αυτόν. Ρίνχουμε  τον κύβο και τον κιμά. Σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς.

  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.

  • Προσθέτουμε την κονκασέ ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και μυρωδικά όπως θυμάρι ή ρίγανη και δάφνη.

  • Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πιει όλα τα υγρά του το φαγητό.
Μπορεί να πάρει και 40 λεπτά.
 
  • Στο τέλος προσθέτουμε το μαιντανό.

Για το παστίτσιο

  • Ρίχνουμε στον κιμά το 1/4 με 1/3 από την μπεσαμέλ και ανακατεύουμε καλά.

  • Στον πάτο του ταψιού (30 Χ 40) βάζουμε τα μακαρόνια και τα στρώνουμε λίγο με το χέρι μας. Από πάνω βάζουμε τον κιμά και ρίχνουμε και την υπόλοιπη μπεσαμέλ.

  • Τέλος ρίχνουμε το τυρί που κρατήσαμε στην επιφάνεια του παστίτσιου και αν θέλουμε ρίχνουμε και μερικά μικρά κομματάκια βούτυρου.

  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 για 40 λεπτά ή μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
SPECIAL MARKET ΓΕΩΡΓΑΝΤΟΠΟΥΛΟΙ